2023-12-16 17:02:00

Abdullah Gül Üniversitesi, ISO 14064-1: 2018 Karbon Ayak İzi Sertifikası ve ISO 14046:2014 Su Ayak İzi Sertifikası aldı. AGÜ her iki sertifikayı alan ilk Türk üniversitesi oldu.

Her iki sertifika, merkezi İngiltere’de bulunan Akreditasyonlu Sistem Belgelendirme Hizmeti veren Global Certification’a bağlı belgelendirme kuruluşu olan QSI tarafından verildi.

AGÜ, Karbon Ayak İzi Sertifikasını ikinci kez alırken, Su Ayak İzi Sertifikasını da ilk kez almaya hak kazandı.

Sümer Kampüsü’nde yapılan karbon ve su ayak izi hesaplamaları, koordinatörlüğünü Dr. Fatma Şener Fidan’ın yaptığı AGÜ Sürdürülebilirlik Ofisi tarafından hazırlandı.

Kurumsal karbon ve su ayak izini hesaplayıp, raporlayan AGÜ, üçüncü taraf belgelendirme kuruluşu QSI Belgelendirme tarafından da denetlenerek her iki sertifikayı almaya hak kazandı.

Uluslararası alanda kabul gören sertifikalar, kurum ve kuruluşlarda insan faktörünün neden olduğu iklim değişikliğiyle mücadelede kullanılabilecek sera gazları ve su tüketiminin kurumsal düzeyde ölçülmesi, raporlanması ve azaltılmasına yönelik özellikleri kapsıyor.

AGÜ, sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği faaliyetlerle diğer üniversitelere örnek olacak çalışmalar yürütürken, aynı zamanda sahip olduğu sera gazı emisyonlarını ve su tüketimini düşürmek için projeler geliştirmeye devam edecek.